Membran Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

28-04-2018 10:00
Membran Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Yapı İzolasyonu Neden Önemlidir?


Yaşam için vazgeçilmez bir kaynak olan su, bazı durumlarda yıkıcı ve zarar verici olabilmektedir. Bu durumlarda sudan ve suyun zararlı etkilerinden uzak durmak oldukça önemlidir. İnşaat sektörünün olmazsa olmazı su yalıtım sistemleri, yapıları nem ve su etkisinden uzak tutarak binaların daha uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

 

Su izolasyonuna ilk olarak binaların şapkası olan çatılardan başlanmalıdır. Hem çatı altı zeminlerinin hem de çatı iskeleti ve üst yüzeylerin olabildiğince dış etkenlerden izole edilmesi gereklidir. Bu sayede yapılar içinde konforlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmek mümkün olmaktadır.

 

Toprakta yer alan nem ve su, yapılarının kılcal gözeneklerinden geçerek küflenme, sararma, dökülme ve mantar oluşumu gibi istenmeyen durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu durum, sıvaların dökülmesine ana kolonların ve yan destek birimlerinin zarar görmesine ve zayıflamasına yol açarak binaların ömrünü kısaltır.

 

Toprakta bulunan nem ve basınçsız su, beton gözeneklerinden geçerek yapı içinde küflenme ve mantar gibi olumsuz durumlara neden olur. Sıvaların çatlayıp dökülmemesi ve ahşap gibi malzemelerin çürümemesi için su yalıtım sistemi oldukça önemlidir.


Membran Nedir?


Membran, su ile temas halinde olan yüzeylerin alt veya üst tabakasına serilen ve su geçişini önleyen temel izolasyon malzemeleridir. İçeri ve dışarı su geçişini önleyen membran, kuru kalması ve nemden uzak tutulması önemli olan beton, çelik blok, inşaat teli ve tuğla gibi konstrüksiyon malzemelerinin kondisyonunu koruyabilmesine ve yapıların uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde ayakta kalabilmesine yardımcı olur. Kalitesine, yapısına ve fiyatına göre birçok farklı membran modeli mevcuttur.

 

Membran Çeşitleri Nelerdir?

 

Polimer, polietilen, bitümlü, modifiyeli, arduazlı ve likit gibi yapı inşaat sektöründe kullanılan farklı membran türleri bulunmaktadır. Yapı çatısında ve çevresinde bulunan su drenaj mekanizmaları, yer altında biriken suyun basıncını ve yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olur, ancak betonun sudan tam anlamıyla korunabilmesini garanti edemez. Çatı zemininin, temel ve beton kolonların membran ve benzeri izolasyon kaplamaları ile sarılması, korozyonu önleyerek yapının su direncini en üst seviyeye taşır.

 

Membran Fiyatları Neye Göre Değişir?


İnşaat sektörü için imal edilen membran çeşitlerinin fiyatı, ürünün marka ve modeline göre değişebilir. Genel anlamda membran fiyatları ise ürünün kalınlığı, kalitesi, içeriği, yapısı, dayanıklılığı ve teknik özellikleri gibi çeşitli hususlara bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

 

Siz de ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize en uygun yapı izolasyon malzemelerine  ehirdavatcim.com fırsatları ile sahip olabilir, toptan fiyatına perakende alışveriş yapmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.