Transpalet Nedir?

05-06-2018 10:29
Transpalet Nedir?

İnsan kontrolü ya da akülü motor desteği ile çalışan transpaletler; depo, hangar, fabrika ve atölye gibi çalışma alanlarında bulunan paletli yüklerin bir yerden başka bir yere taşınmasını sağlayan araçlardır. Ahşap, metal ya da plastik palet üzerinde bulunan yükler, hidrolik pompa desteği ile yerinden kaldırılarak hareket ettirilir.


Transpalet Nasıl Kullanılır?


Tekerlekli düz bir taban, çatal şeklinde tasarlanmış taşıma uçları ve hidrolik pompa ana parçalarından oluşan transpaletlerin kullanımı oldukça kolaydır. Transpaletin iki adet çatalı, üzerinde yük bulunan palete bağlanır. Ardından kademeli hidrolik desteği ile yukarı doğru kolayca kaldırılır ve yük transpalete yüklenerek yerinden oynatılır. Ön bölümde bulunan araç kolu sayesinde sağa ve sola doğru yönlendirme de rahatlıkla sağlanabilir. Yük istenilen noktaya getirildiğinde hidrolik pompası serbest bırakılarak sabitleme sağlanır.


Transpalet Çeşitleri Nelerdir?


Yatay taşıma işleri için pratik ve ekonomik çözümler sunan transpalet çeşitleri; farklı boy, ağırlık ve yük kaldırabilecek şekilde dizayn edilir. Döküm hidrolik pompanın gücüne ve çatal kaldırma parçasının direncine bağlı olarak 500 kg’dan 4-5 tona kadar manüel kaldırma ve taşıma olanağı sunan transpalet çeşitleri mevcuttur.

 

Transpalet Fiyatları Neye Göre Değişir?


Transpalet fiyatları; ürünün markası, modeli, türü, malzeme kalitesi, teker yapısı ve hidrolik gücü gibi farklı hususlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi ve farklı fiyat seçenekleri içinden tercih yapabilmek de mümkün olur. Hırdavat konusunda oldukça geniş seçenekler sunan ehirdavatcim.com sayesinde bütçenize ve beklentilerinize en uygun transpalet modellerine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.